vrijdag 23 oktober 2015

Tiramisu clasic

Voor 8 personen is dit recept meer dan genoeg

Nodig
4eigeel
4 eiwit
100 gram poeder suiker
Zakje vanille suiker
1pak lange vingers
Flinke scheut amaretto of no43
400ml sterke koffiie
500 gr mascepone

Zet de expresso koffie
Als er kids bij zijn direct de amaretto erin dan verdampt de alocohol
Als het alleen voor volwassenen is laat je de koffie snel afkoelen in de vriezer en doe je daarna de amaretto er in .
Split de eiren
Klop de eiwit in een vet vrije kom tot stevig schuim
Klop het eigeel en poedersuiker tot een gladde massa doe de vanillesuiker en de mascapone er bij .
Klop tot er geen klontjes meer in zitten.
Daarna spatel je het eiwit erbij.
Doop de lange vingers in de koffie en doe ze op de bodem van je gekozen schaal
Daarna een laagje van het vloeibare mengelsel er op .
En dan het tweede laagje lange vingers. En weer de vloeibare mengsel er op.
Af dekken met huishoudfolie
En 8 uur in de koelkast laten opstijven.

Vlak voor het serveren een laagje cacou er op strooien anders wordt deze nat en ziet het er niet fris uit.

Variatie .. Vervang de lange vingers voor speculaas..
                 Op de boven kant aarbeien erbij
                 In plaats van cacou  geschaafde chocolade er op .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten