stokbrood veel over gezegd iedereen zijn eigen manier
ik maak het zo 4 stokbroodjes
nodig
500 gr bloem
3 dl handwarm water
2 zk gist a 7 gr
8 gr zout
los het gist in het water op en laat dit even staan ..
doe in je keuken machine alle ingrediënten en mix het tot een bol
doe deze bol in een in gevette schaal met plastic er over en laat het deeg een uur rusten op een plek op kamertemperatuur,tot het deeg verdubbeld is
maak 4 bolletjes en vorm deze tot stokbroden op je stokbrood rooster als je deze niet hebt leg je het op een gewoon rooster met bakpapier ..
weer plastic of vochtige theedoek 40 minuten rijzen
onder tussen verwarm je je oven tot 225 graden met een braadslede met warm water aan de onderkant dit zorgt voor de knapperige korst .
knip met een schaar schuine knipjes in je stokbrood en bak ze voor 15 minuten af in de oven .
Geen opmerkingen:
Een reactie posten