vrijdag 17 januari 2020

stokbrood a la ferdi

stokbrood  veel over gezegd iedereen zijn eigen manier 
ik maak het zo 4 stokbroodjes

nodig
500 gr bloem
3 dl handwarm water
2 zk gist a 7 gr
8 gr zout

los het gist in het water op en laat dit even staan ..
doe in je keuken machine alle ingrediënten en mix het tot een bol
doe deze bol in een in gevette schaal met plastic er over en laat het deeg een uur rusten op een plek  op kamertemperatuur,tot het deeg verdubbeld is
maak 4 bolletjes  en vorm deze tot stokbroden  op je stokbrood rooster  als je deze niet hebt leg je het op een gewoon rooster met bakpapier ..
weer plastic of vochtige theedoek 40 minuten rijzen
onder tussen verwarm je je oven   tot 225 graden met een braadslede met warm water aan de onderkant dit zorgt voor de knapperige korst .
knip met een schaar schuine knipjes in je stokbrood  en bak ze  voor 15 minuten af in de oven .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten