wat is heksenkaas lekker maar naar mijn smaak vaak te zoet en te vet
op zoek gegaan naar wat verschillende recepten en uit eindelijk zo aangepast naar mijn smaak zo vind ik hem het lekkerst
de basis
1 pk (200 gr) roomkaas light of gewoon
50 gr Griekse yoghurt
40 gr mayonaise ,kan ook met yogonaise maar dan wordt hij iets zoeter
2 theelepeltjes grove mosterd
dit kloppen tot een egale massa zonder klontjes
voor de kruiden variant
1 handje peterselie
1 handje bieslook
2 teentjes knoflook,fijn geperst
1 eetlepel citroen
40 gram prei fijn gesneden
1 theelepel peper
snufje zout
ik hou van stukjes er in maar je kan hem ook glad maken met een staaf mixer .
voor een Italiaanse variant
handje basilicum
handje peterselie
2 teentjes knoflook
40 gr gedroogde tomaatjes
deze mengen met staaf mixer
kaasvariant
50gr oude kaas (mag ook meer )
Beetje peterselie
2 theelepels grove mosterd
deze gewoon mengen
Voor de pittige kaas variant.
50gr oude kaas
Beetje peterselie
Rode pepertje
deze gewoon mengen
variant met ei
2 hard gekookte eieren in grove stukjes
1 zoet zure augurk fijn gesneden
1 tl kerrie poeder
1/2 tl dille
eventueel 50 gr uitgebakken spekjes of gerookte kip
variant paprika
1 teentje knoflook
1 el gember
1 tl kurkuma
1 tl gerookte paprika
1 kleine rode ui of bosui
zout / peper naar smaak
1 el gember
1 tl kurkuma
1 tl gerookte paprika
1 kleine rode ui of bosui
zout / peper naar smaak
tomaat rucola
1 el tomaten puree
40 gr zongedroogde tomaatjes
30 gr rucola
1 tl peper
mixen met staafmixer
Geen opmerkingen:
Een reactie posten