woensdag 15 januari 2020

heksenkaas (koolhydraat arm )

wat is heksenkaas lekker maar naar mijn smaak vaak te zoet en te vet 

op zoek gegaan naar wat verschillende recepten en uit eindelijk zo aangepast naar mijn smaak  zo vind ik hem het lekkerst 

de basis 

1 pk (200 gr) roomkaas light of gewoon 
50 gr Griekse yoghurt
40 gr mayonaise ,kan ook met yogonaise  maar dan wordt hij iets zoeter
2 theelepeltjes grove mosterd 

dit kloppen tot een egale massa zonder klontjes 

voor de kruiden variant
1 handje peterselie
1 handje bieslook 
2 teentjes knoflook,fijn  geperst 
1 eetlepel citroen
40 gram prei fijn gesneden 
1 theelepel peper 
snufje zout 
ik hou van stukjes er in maar je kan hem ook glad maken met een staaf mixer .


voor een Italiaanse variant 
handje  basilicum
handje peterselie 
2 teentjes knoflook
40 gr  gedroogde tomaatjes
deze mengen met staaf mixer 

kaasvariant

50gr oude kaas (mag ook meer )
Beetje peterselie
2 theelepels grove mosterd 
deze gewoon mengen 

Voor de pittige kaas variant.
50gr oude kaas
Beetje peterselie
Rode pepertje
deze gewoon mengen 

variant met ei 
2 hard gekookte eieren in grove stukjes
1 zoet zure augurk fijn gesneden
1 tl kerrie poeder 
1/2  tl dille
eventueel 50 gr uitgebakken spekjes of gerookte kip 

 variant paprika
1 teentje knoflook
1 el gember
1 tl kurkuma
1 tl gerookte paprika
1 kleine rode ui of bosui
zout / peper naar smaak

tomaat rucola 
1 el  tomaten puree 
40 gr zongedroogde tomaatjes
30 gr rucola
1 tl peper 
mixen met staafmixer 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten