SOEP STENGELS A LA ZEESTER
dit recept hebben we ooit eens in de boodschappen gevonden maar we hebben het aan gepast maar onze stijl dit bis ongeveer goed voor 25 stengeltjes
er zijn veel verschillende stengels die je kan maken maar deze 2 maken wij altijd
wat heb je nodig
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 220°C. Meng de bloem met het bakpoeder en 1 theelepel zout door elkaar.
- Maak in bloemmengsel een kuiltje.
- Voeg aan het ene bloemmengsel de olijfolie en 10 eetlepels water toe. Roer met een vork tot het vocht opgenomen is
- als je voor optie 1 gaat voeg de pesto toe en kneed het tot een elastische deeg .
- voor optie 2 voeg je nog 2 eetlepels olie toe en kneed daarna de boel tot een elastische deeg
- Verdeel het deeg in balletjes zo groot als een stuiterbal, . Kneed elk balletje goed door en rol er soepstengels van die zo dik zijn als een potlood.
- Leg de deegstengels op de bakplaat.
- voor optie 2 Bestrijk de stengels met water en bestrooi met sesamzaadjes.
- Bak de grissini circa 12 a 15 minuten in het midden van de oven, tot ze goudbruin zijn.
- heerlijk bij soep ! of borrel!
- wij hebben ze gemaakt bij een heerlijke pomoensoep
- https://ferdiesrecepten.blogspot.com/2021/10/pompoensoep-la-zeester-pompoensoep-het.html
Geen opmerkingen:
Een reactie posten