dit recept is aangepast van een recept van annipannie(www.anniepanie.nl)
ik heb het wat aangepast voor een mildere smaak voor kinderen anders zou ik het recept van haar gewoon aan houden
Ingrediënten
* 2 uien klein gesneden
* 4 teentjes knoflook fijngehakt
* 1,5 groentebouillon
* 2 eetlepels sambal badjak
* 2 eetlepel gember siroop
* 2 eetlepels ketjap
* een potje 100 procent pindakaas
* bakje tauge
* komkommer
* bosui
* ongezouten pinda's
* 1,5 liter heet water
werkwijze
- Verhit wat zonnebloemolie in een soeppan. Fruit de ui circa 3 minuten. Voeg dan de sambal en knoflook toe en bak even mee voor 2 minuten.
- Voeg het heet water en het bouillonblokje toe en mix alles glad met de staafmixer.
- Voeg de pindakaas, ketjap, gembersiroop toe en breng op smaak met peper en zout. Laat de soep nog 5 minuten zachtjes pruttelen.
- Snijd ondertussen de komkommer in reepjes en de bosui in ringen. Giet in een vergiet kokend water over de de taugé en laat uitlekken. eet de soep de pindasoep met de komkommer, bosui, taugé en pinda’s. meestal kiezen de kleine kinderen liever alleen komkommer en pinda's wat het ook leuk maakt omdat ze het ook zelf er in kunnen stoppen!
- eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten