maandag 9 september 2019

kaas plukbrood

een lekker broodje bij de soep 

niks lekkerder dan dat je je met een kop soep een broodje kan afbreken en kan dopen ik ben enorm fan dan kaas ui broodjes maar vaak breken je die snel op daarom ben ik gaan stoeien op een variant zonder ui  en wel de kaas ...dit is het geworden 

nodig 
300ml melk 
1 zakje gist
500 gr bloem
1 mespuntje zout
4 eetlepels olijfolie

topping
300 gr belegen kaas geraspt
1 tl paprika 
1tl rozemarijn 


Verwarm de melk tot lauwwarm en los de gist erin op. Maak een kuiltje in de bloem en strooi het zout over de rand van de bloem. Meng het gistmengsel en de olijfolie in het kuiltje, roer beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Laat het deeg in een ingevette kom, afgedekt met plasticfolie, circa 1 uur rijzen.

bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een lap van 50 bij 40  breed 
strooi de kaas met de parika en rozemarijn er  over rol het deeg op en snijd er plakken van 3 cm breed leg deze in een rond in gevet bakblik van 24 cm rond 
laat het nog 30 minuten rijzen met een plastic folie erover 

bak het brood in een voorverwarmde oven   op 225 graden  voor 20 minuten gaar en goudbruin.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten