een lekker broodje bij de soep
niks lekkerder dan dat je je met een kop soep een broodje kan afbreken en kan dopen ik ben enorm fan dan kaas ui broodjes maar vaak breken je die snel op daarom ben ik gaan stoeien op een variant zonder ui en wel de kaas ...dit is het geworden
nodig
300ml melk
1 zakje gist
500 gr bloem
1 mespuntje zout
4 eetlepels olijfolie
topping
300 gr belegen kaas geraspt
1 tl paprika
1tl rozemarijn
Verwarm
de melk tot lauwwarm en los de gist erin op. Maak een kuiltje in de bloem en
strooi het zout over de rand van de bloem. Meng het gistmengsel en de olijfolie
in het kuiltje, roer beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel
deeg. Laat het deeg in een ingevette kom, afgedekt met plasticfolie, circa 1
uur rijzen.
bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een lap van 50 bij 40 breed
strooi de kaas met de parika en rozemarijn er over rol het deeg op en snijd er plakken van 3 cm breed leg deze in een rond in gevet bakblik van 24 cm rond
laat het nog 30 minuten rijzen met een plastic folie erover
bak het brood in een voorverwarmde oven op 225 graden voor 20 minuten gaar en goudbruin.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten