zaterdag 11 februari 2017

bananenbrood met noten chocolade en blauwe bessen

Ingrediënten voor 1 cake van 23 cm

3 rijpe bananen hoe rijper hoe beter!!!
3 eieren
150 gr havermout meel
60 gr dadels zonder pit
2 tl bakpoeder
50 gr pure chocola
75 gr gemengde noten
30 gr kokosrasp
Snuf zout2
handjes blauwe bessen
40 ml kokosolie (gesmolten ) of zonnebleomolie
aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht) anders 185 graden convensioneel
Pureer de bananen samen met de dadels glad met een staafmixer in een kom.
Voeg één voor één de eieren toe en klop ze met een garde door het beslag.
Spatel het het havermeel met het bakpoeder en een snuf  zout door het beslag.
Hak de noten en de chocola in stukjes en spatel deze samen met de bessenen kokos voorzichtig  door het beslag..
Vet een cakevorm (23 cm) in of gebruik een siliconenvoorm dan hoef je niet in te vetten  en giet het mengsel in de vorm.
Bak het bananabread in ongeveer 45 minuten af in een voorverwarmde oven. De cake is gaar als een prikker er schoon en droog uit komt in het midden van de cake ..
Laat het bananenbrood iets afkoelen in de vorm en stort het dan op een taartrooster.
het brood is lekker te houden voor 5 dagen in een lucht dichte doos.
als je die niet hebt kan je hem ook in pakken  in aluminum ..
of per plak in vriezen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten