zaterdag 9 mei 2015

#oven chips!!

na weer eens wat anders te willen doen in de keuken dacht ik ga eens zelf chips maken !!!
veel gezonder dan uit een zak ,want het is minder vet en je ontloopt alle conserveringsmiddelen.
al die e nummers kan niet goed voor je zijn.
de naturel versie was heerlijk !! ook de paprika versie was lekker maar niet te vergelijken met die uit de winkel.
hoe doe je het dan ,zelf chips maken ?

nodig;
* 700 gram ongeschilde aardappelen .van het vastkokende soort.
*drie eetlepels zonnebloemolie
*zout
*voor de paprika versie heb je nog 4 theelepels goede kwaliteit paprikapoeder nodig.

je kan er voor kiezen om de schil om de aardappels hem te laten voor een extra bite,dan moet je de aardappels goed wassen en met een borsteltje schoon boenen.
let op dan heb je 600 gram aardappelen nodig

 ik koos er voor om het schilletje er af te halen ,die jongens van mij zijn zeurpieten met eten dus er af met die schil.
dan is het de bedoeling om zo dun mogelijk plakjes te snijden.
dit kan met een dun schiller op een kaasschaaf maar ook met een goed scherp mesje.
hierna was je de schijfjes goed
en leg je ze te drogen op een theedoek .ik ad voor deze hoeveelheid 3 theedoeken nodig.
zet de oven aan op 165 Celsius
doe alle schijfjes in de kom en voeg de olie en eventueel de paprikapoeder toe.
let op,geen zout dat komt later!!
mengen het met de hand goed door dan overal olie en poeder er op zit.
bekleed een bakplaat met bak papier  en leg daar naast elkaar de chips op en doe ze in de oven voor 15 minuten.
check of ze goed droog zijn en knapperig zoals gewone gekochte chips het hard niet uit als het uit de oven komt dus het moet goed knapperig de oven uit komen.
dan zout je de chips meteen op smaak.
herhaal totdat alle schijfjes op zijn ik het het klaar met 3 ladingen.

bon apetito!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten