zondag 12 februari 2012

# chocoladeschuimtaart met rood fruit

een heerlijke taart met knapperig schuim aan de buiten kant een een toffee achtige binnen kant,
zoet van het schuim ,zuur en fris van het rode fruit .
een ideale combi volgens vele. 
voor de chocolade schuim
300 gram basterdsuiker
6 eiwitten 
1 eetlepel balsamicoazijn
50 gram gehakte pure chocolade
3 eetlepels cacao

voor de topping
500 ml slagroom
3 eetlepels poedersuiker
1 zakje klopvast
10o gram  geschaafde pure chocolade
300 gram  framboos ,aardbei,bramen

verwarm de oven op 185 graden Celsius
klop je eiwitten in een vetvrije kom  satijnachtig stijf tot dat je pieken kan trekken van het eiwit en die langzaam omvallen als soft ijs 
doe lepel voor lepel de suiker er door en roer voorzichtig alle suiker door de luchtige massa 
als de suiker er door heen gespateld zit  mag de cacao en de balsamico en chocolade erbij 
pak je bakplaat erbij en leg er een bakpapier vel op 
spatel je beslag er op in een ronde vorm 
zet deze in de laag in de oven en draai je oven terug naar 150 graden
bak de schuim voor een uur en 15 minuten 
doe de oven open op een kier en laat de taart volledig afkoelen

topping
klop de slagroom met de poedersuiker en klopvast
 spatel deze over je schuimtaart en leg daar je rood fruit hier over
strooi daarna je chocolade schaafsel er overheen  
 klaar is de heerlijke zoete verwennerij !

dit recept is van nagella lawson.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten